Nasıl websitesi yapılacağını öğrenmek istiyorsanız size iyi haberlerimiz var! Yeni başlamak isteyenler için tek günlük bir atölye düzenliyoruz!
Etkinliğimiz 21 Ekim 2017 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde düzenlenecektir.
Kadın ya da erkek eğer dizüstü bir bilgisayarınız varsa etkinliğe başvurabilirsiniz! Daha önceden programlama bilginiz olması gerekmiyor. Size programlamanın nasıl birşey olduğunu göstermek ve bizden biri olma fırsatı vermek istiyoruz!
Atölyelerimiz ücretsiz. Fakat kısıtlı sayıda kontenjanımız var. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine özel düzenlediğimiz ilk etkinliğimiz için son başvuru tarihi 9 Ekim 2017!
Kadın ya da erkek eğer dizüstü bir bilgisayarınız varsa etkinliğe başvurabilirsiniz! Daha önceden teknik bilginiz olması gerekmiyor. Atölyelere daha önce programlama yapmamış kişiler için.
Bir atölye katılımcısı olarak:
Sadece 30 kişilik yerimiz var, o yüzden başvuru formunu dikkatli doldurun! Kendinizi ne kadar iyi anlatırsanız seçmeleri o kadar rahat yaparız!
Web siteleri ve programlama ile ilgili önceden bilgim olması gerekiyor mu?
Hayır! Atölyeler başlangıç seviyesinde olacak. Daha önce programlama bilmenize gerek yok. Ama daha önceden az teknik bilginiz varsa (örn. CSS veya HTML) gene de başvurabilirsiniz!
İngilizce bilmiyorum gene de başvurabilir miyim?
Evet. Atölyeyi Türkçe yapacağız.
Dizüstü bilgisayarımı getirmeli miyim?
Evet. Makinamız yok, o yüzden bilgisayarı sizin getirmenizi bekliyoruz. Aynı zamanda atölyede yaptığımız herşeyi yanınızda götürebilmenizi istiyoruz.
Bilgisayarımda daha önceden birşey kurmam gerekiyor mu?
Evet. Atölyelerden önce bilgisayarınıza Django kurulmasını isteyeceğiz. Eğitmeniniz size etkinlikten önce yardımcı olacaktır.
Ne zaman ve nerde olacak?
İlk etkinliğimiz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü olacak. Etkinlik sabah 09:00'dan akşam 18:00'e kadar sürecek. Bütün katılımcılarımızdan etkinlik bitimine kadar kalmalarını bekliyoruz.
Yemek olacak mı?
Evet. Sponsorumuz sayesinde atölye sırasında yiyeceğimiz ve atıştırmalıklarımız olacak.
Sponsorlarımız, gönüllülerimiz ve bizi destekleyen bütün harika insanlar olmadan bu etkinliklerimizi gerçekleştiremeyiz. Eğer siz de bize destek olmak isterseniz [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Eğer Django Girls çatı organizasyonuna destek olmak isterseniz, [email protected] adresine (İngilizce olarak) yazabilirsiniz.
BİNOT adıyla bilinen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilişim Topluluğu, bilgisayar donanımı, yazılım, bilişim ve internet teknolojileri alanlarında çalışma gösteren bir topluluktur. Öğrencilerin bilişim ve teknoloji dünyasında daha donanımlı ve yetkin bireyler olmasını hedeflemektedir.
Django'nun geliştirilmesi, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan bağımsız bir vakıf tarafından desteklenmektedir. Birçok açık kaynak kuruluşu gibi, Django Yazılım Vakfının amacı da açık kaynak projeyi desteklemek, desteklemek ve ilerletmektir.
GitHub, kendi başınıza veya başkaları ile çalışmanıza olanak tanıyan hızlı, esnek ve işbirliğine dayalı geliştirme sürecini destekler. Milyonlarca geliştirici, kişisel projeler oluşturmak, işletmelerini desteklemek ve açık kaynak teknolojileri üzerinde birlikte çalışmak için GitHub kullanıyor.
Python Software Foundation'ın misyonu, Python programlama dilini desteklemek, korumak ve ilerletmek ve çeşitli ve uluslararası bir Python programcıları topluluğunun gelişimini desteklemek ve kolaylaştırmaktır. PSF'nin çalışmalarının çoğunluğu, Python topluluğundaki insanları güçlendirmek ve desteklemek üzerine odaklanmıştır.
Rize ilinin ve ülkenin sosyal sorunlarına destek olmak amacıyla 2010 yılında kurulan Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneğinin, misyonu; öncelikle Rize ilinin eğitim ve sosyal alanlarda ilerlemesine katkı sağlamaktır. Rize’de başlatılan çalışmalar ile bu kapsamda ülkemizin gelişimine destek olmayı hedeflemektedirler.