Gratis workshop för tjejer som vill lära sig att programmera

Bygg din första webbsida den 3 mars i Creunas lokaler på Kungsholmen i Stockholm!

Läs mer »

Django Girls

Django girls är ett internationellt nätverk av kvinnliga utvecklare. Organisationen har hållit i workshops världen över och nu är det Stockholms tur. Målet är att inspirera fler tjejer att lära sig programmering och vi organiserar därför en workshop som passar dig som är nyfiken på att lära dig koda!

Vi vet att IT branschen är i behov av fler kvinnliga utvecklare och vill därför ge dig en chans att lära dig grunderna i programmering. Vänta inte för länge med att ansöka - anmälan är öppen till den
20 februari!

Ansök till workshopen!

Om du tycker att det låter spännande med programmering och äger en laptop så är det fritt fram att ansöka! Inga förkunskaper krävs - vi kommer att anpassa workshopen till nybörjare. Det går självklart bra att ansöka även om du har tidigare erfarenhet av grundläggande programmering - vi kommer att erbjuda påbyggnadsuppgifter så att du håller dig sysselsatt hela dagen..

Som deltagare på workshopen kommer du att:

  • Bygga din första webbsida - med hjälp av Django, Python, HTML och CSS!
  • Träffa likasinnade tjejer och peppande mentorer

Vi har plats för 30 deltagare - så se till att anmäla dig redan idag!

Anmälan är stängd

Vi håller på att gå igenom ansökningarna och kommer inom kort att skicka ut besked.

Krävs det några förkunskaper?

Inga förkunskaper krävs men vi ser gärna att du tycker att det verkar spännande med programmering och är sugen på att lära dig. Om du redan har grundläggande erfarenhet av programmering går det också utmärkt att ansöka - det kommer att finnas möjlighet att bygga ut workshopen så att den passar även dig som har kodat tidigare!

Behöver jag installera något på min laptop innan workshopen?

Dagen innan workshopen kommer vi att finnas tillgängliga för hjälp med installation av de program som behövs. Du kommer att få mer information om detta om du blir antagen!

Ska jag ta med mig min egen laptop?

Ja. Vi har tyvärr inte möjlighet att låna ut datorer så vi förväntar oss att du tar med dig en laptop.

Bjuds det på mat?

Vi bjuder på frukost, lunch och fika!

Be a Mentor!

We would be delighted if you would like to join us as a mentor! Contact us if you're interested ❤️

Django Girls

This workshop is a part of bigger initiative: Django Girls. It is a non-profit organization and events are organized by volunteers in different places of the world.

To see the source for the program find us on Github: github.com/DjangoGirls.

If you want to bring Django Girls to your city, drop us a line

Sponsorer

Creuna är en digital byrå som stärker och utvecklar människor, företag och vårt samhälle. På våra kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland arbetar över 350 medarbetare med allt från digitala strategier och utveckling till design och innehåll. Bland våra svenska kunder finns bl a Akademibokhandeln, Libresse, Stockholms stad, SVT, Riksdagen, Liseberg, Volvo Trucks, Kapp Ahl, AMF Fastigheter, Assa Abloy och Svenska Fotbollförbundet.

Vi på Creuna är glada att kunna stötta Django Girls för att inspirera fler unga kvinnor att börja intressera sig för programmeringens värld.

They already support The Django Girls Foundation ✨✨


Diamond 💞✨

Platinum 💝✨

Gold 💖✨