Si želiš spoznati svet programiranja?


Pridruži se nam na brezplačni delavnici Django Girls Ljubljana
in se z nami loti svoje prve spletne aplikacije!

Več informacij

Django Girls

Si želiš, da bi znala ustvariti res kul spletno stran? Te zanima, kaj je spletno programiranje in kako začeti z njim? Preživi jesensko soboto nekoliko drugače: prijavi se na prvo delavnico Django Girls!

Django Girls je enodnevna brezplačna delavnica spletnega programiranja namenjena predvsem začetnicam, ki se želijo vključiti v svet tehnologije. Potekala bo 18.10.2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) v Ljubljani.

Ker verjamemo, da bo svet IT-ja še boljši, če vanj pripeljemo več žensk, ti dajemo priložnost, da se naučiš programiranja in postaneš ena izmed nas - programerk.

Prijavi se

Prijavi se, če si ženska in če lahko slediš navodilom v angleščini.

Za sodelovanje potrebuješ še lasten prenosnik, ogrete prste in željo, da bi pomočila prste v vode programiranja. Psst... prednost dajemo popolnim začetnicam.

Na delavnici ti bodo super mentorji pomagali od prve vrstice kode do tvoje prve spletne aplikacije.

Mesta so omejena, zato ne odlašaj predolgo in pazljivo izpolni prijavnico.

Urnik na delavnici:

Sobota, 18 Oktober 2014

9:00 - 10:00 Registracija, jutranja kava in dodatna pomoč pri instalaciji
10:00 - 10:20 Skupni uvodni nagovor in motivacija
10:30 - 13:00 Delo v skupinah pod vodstvom prijaznega mentorja ali mentorice
13:00 - 14:00 Kosilo
14:00 - 17:45 Nadaljevanja dela v skupinah
17:45 - 18:00 Skupni zaključek

Hvala za 395 prijav!

Prijave smo zbirali do vključno petka, 10. 10. 2014. Žal so mesta omejena, zato ti bomo do najkasneje 13. 10. 2014 javili, ali si sprejeta na tokratno delavnico.

Mentorji

Na delavnici boš delala z majhno skupino 2-3 punc. Vsaki skupini bo pomagal en od naših prijaznih mentorjev, ki bodo prostovoljno prispevali svoj čas in predvsem svoje znanje. Mentorji so sposobni mački, ki jim programiranje in Django niso tuji. Spoznaj jih:

Ali moram kaj vedeti o izdelavi spletnih aplikacij ali o programiranju?

Ne! Delavnica je namenjena začetnicam. Nič od naštetega ti ni potrebno poznati. Če imaš vendarle nekaj tehničnega predznanja (npr. veš kaj sta HTML in CSS), se lahko vseeno prijaviš.

Ali prinesem svoj prenosnik?

Da. Žal ne razpolagamo s strojno opremo, zato pričakujemo, da boš s seboj prinesla prenosnik. Dobra stran tega je, da s tem vse, kar boš počela in se naučila na delavnici, odneseš s sabo domov.

Ali moram imeti nameščeno kakšno programsko opremo na svojem prenosniku?

Bilo bo super, če bi imela Django že nameščen, vendar brez skrbi, ne pričakujemo, da se boš sama lotila nameščanja. Poskrbeli bomo, da ti bo pri tem pomagal eden izmed naših prijaznih mentorjev.

Ali bo za hrano poskrbljeno?

Da. Naši sponzorji bodo poskrbeli za to, da se ne bomo učile lačne. Lahko pa presenetiš in prineseš kakšno malenkost, ki si jo pripravila (spekla) sama. Veseli bomo vseh takšnih malenkosti :)

Sponzorji

Brez prijaznih ljudi in organizacij, ki nas podpirajo in darujejo denar, prostor, znanje in ostale stvari, ki jih potrebujemo za uspešno organizacijo, ta delavnica ne bi bila mogoča. Če bi nam želeli pomagati na kakršenkoli način, nam prosim pišite na [email protected]

They already support The Django Girls Foundation ✨✨


Diamond 💞✨

Platinum 💝✨

Gold 💖✨