Ingyenes webfejlesztés workshop lányoknak

Készítsd el az első weboldalad a Django Girls Budapest eseményén!

Tudj meg többet »

Django Girls

Ha nő vagy és szeretnéd megtanulni, hogyan készíthetsz weboldalakat, jó hírünk van számodra: két egynapos workshopot tartunk kezdőknek!

A workshop 2015 november 21-22-én, Budapesten lesz: két egynapos workshopot tartunk egy hétvége alatt, egy angol és egy magyar nyelvűt. A warm-up parti 2015 november 20-án lesz.

Hiszünk abban, hogy az IT iparág sokat profitálna abból, ha több nő érdeklődne és dolgozhatna a technológia területén. Szeretnénk megadni a lehetőséget neked is, hogy megtanulhass programozni és egy lehess közülünk, női programozók közül!

A workshopok teljesen ingyenesek és nincsen korhatár. Nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy barátságos környezetben ismerkedhess meg a programozással.

Jelentkezz!

Ha nő vagy, Budapesten vagy a közelében élsz és van laptopod, máris jelentkezhetsz! Nincs szükség semmilyen technikai háttértudásra – a workshopok olyan embereknek szólnak, akik újak a programozás világában.

A workshop résztvevőjeként ingyenes tréningben részesülhetsz, melynek célja, hogy elsajátíthasd, hogyan készül egy weboldal. Emellett találkozhatsz más hasonló érdeklődésű nőkkel, kapcsolatokat építhetsz, melyek később a hasznodra válhatnak, ha szeretnél tovább haladni ezen az úton és megvalósítani az ötleteidet az interneten.

Időbeosztás

Péntek, 2015 november 20

19:00 - Megérkezés, ismerkedés
19:30 - Megnyitó, rövid előadások
20:00 - Warm-up parti

Szombat, 2015 november 21, angol nyelvű nap / Vasárnap, 2015 november 22, magyar nyelvű nap

9:00 - Megérkezés, kávé, reggeli
9:30  - Workshop!
13:00 - Ebéd, szponzorok előadásai
14:00 - Kódolunk tovább
18:00 - Lezárás

A jelentkezést megnyitottuk!

A jelentkezés 2015 október 25-én zárul, az eredményről november 9-éig értesítünk.

Jelentkezz!

Tudnom kell bármit is a programozásról vagy a weboldalakról?

Nem! A workshop kezdőknek szól, ezért semmit nem kell tudnod a jelentkezés előtt. Viszont ha van némi technikai tudásod (például tudod mi az a HTML vagy CSS), attól még nyugodtan jelentkezhetsz.

Milyen nyelven zajlik a workshop?

Bár a programozás elsődleges nyelve az angol, és a legjobb, ha már a kezdetektől angolul tanulod, most egy magyar nyelvű workshopot is tartunk. A jelentkezésnél kiválaszthatod, hogy melyik nyelven szeretnél tanulni.

Jelentkezhetek, ha nem vagyok budapesti?

Természetesen! A workshop nyitva áll bárki előtt, aki 2015 november 21-22-én Budapestre tud jönni.

Hogyan fog zajlani a workshop? Mi a teendő, ha nem tudom követni, ami elhangzik?

Három főből álló, kis csoportokban fognak dolgozni a résztvevők. Minden csoport mellé ki lesz jelölve egy coach, aki veletek fog dolgozni a nap során és segít, ha bármilyen probléma merülne fel. A saját tempódban dolgozhatsz majd a coach segítségével, ezért nem kell aggódnod amiatt, hogy esetleg nem tudsz lépést tartani a workshoppal.

Saját laptopot kell hoznom?

Igen. Hardver nem áll a rendelkezésünkre, ezért elvárjuk, hogy saját számítógépet hozz. Emellett az is nagyon fontos számunkra, hogy mindent, amit a workshop során leírsz és elkészítesz, hazavihess magaddal.

Fel kell telepítenem valamit a számítógépemre a workshop előtt?

Hasznos lehet, ha már a workshop kezdete előtt feltelepíted a Django-t, de nem várjuk el tőled, hogy bármit is egyedül installálj, a coach-od ebben a feladatban is a segítségedre lesz.

Túl fiatal/idős vagyok a jelentkezéshez?

Nem! Sem alsó, sem felső korhatárt nem szabtunk meg a jelentkezéshez. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen korú nők kellőképp motiváltak lehetnek ahhoz, hogy tanuljanak és sikereket érjenek el ezen a területen. Minden jelentkezést az itt leírtakhoz hasonló módon fogunk mérlegelni.

Biztosítva lesz az étkezés?

Igen. Tízóraira, ebédre és uzsonnára is vendégül látunk a workshop során.

Legyél coach!

Nagyon szívesen látunk mindenkit, aki csatlakozna coach csapatunkba!

Jelentkezz!

Hamarosan kapcsolatba lépünk veled :)

Django Girls

A Django Girls Budapest egy nagyobb kezdeményezés részeként működik. A Django Girls egy olyan nonprofit szervezet, melynek eseményeit önkéntesek szervezik a világ számos pontján.

A forrásokat a programhoz megtalálod a github-on: github.com/DjangoGirls.

Ha szeretnéd elhozni a Django Girls-t a saját városodba, írj nekünk! [email protected].

Szponzorok

Mindez nem valósulhatott volna meg azon nagyszerű emberek és szervezetek támogatása nélkül, akik pénzt, tudást és időt fektettek abba, hogy segítsenek nekünk létrehozni a workshopot. Ha szeretnél valamiképpen hozzájárulni vagy támogatni minket, lépj velünk kapcsolatba: [email protected]

Partnerek

They already support The Django Girls Foundation ✨✨


Diamond 💞✨

Platinum 💝✨

Gold 💖✨