Δωρεάν εισαγωγικό εργαστήρι προγραμματισμού σε Python & Django για γυναίκες, στην Αθήνα!

Δημιουργήστε την πρώτη σας ιστοσελιδα

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το εργαστήριο παρακάτω»

Django Girls


Ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος κυριαρχείται απο την τεχνολογία. Την χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε όλοι μας τον τρόπο εκείνο που θα μας επιτρέψει να μεταβούμε απο την αποκλειστική κατανάλωση τεχνολογίας, στην κατάσταση εκείνη που θα μπορούμε εμείς οι ίδιοι να παράγουμε λειτουργικό (software).

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δημιουργείς ιστοσελίδες, αλλα δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Aν είσαι γυναίκα και σε ενδιαφέρει να εισαχθείς στο χώρο του προγραμματισμού, αλλά δεν ξέρεις πως, τότε αυτό το ελεύθερο εργαστήρι για αρχάριες-ους είναι για σένα!

Το να μάθει κανείς να προγραμματίζει μπορεί να φαίνεται αρχικά πολύ δύσκολη υπόθεση, ωστόσο αυτό στην πράξη δεν ισχύει. Γι’ αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτό το εισαγωγικό εργαστήρι προγραμματισμού σε Python & Django, ώστε να δείξουμε πως είναι απλή και συνάμα διασκεδαστική υπόθεση! Σε ένα άνετο περιβάλλον και με ένα μη ανταγωνιστικό τρόπο εκμάθησης, οι εκπαιδευτές/-ριες για δύο μέρες θα σας εισαγάγουν στον κόσμο του προγραμματισμού και του κώδικα.

Το μονοήμερο δωρεάν εργαστήρι των Django Girls θα διαξεχθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 , στο Hackerspace, στον Άγιο Ελευθέριο, όπου θα δώσουμε στις συμμετέχουσες/-οντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό και μέχρι το τέλος του εργαστηρίου να έχουν δημιουργήσει την δικιά τους ιστοσελίδα.

Οι Django Girls Aθήνα, είναι ένα εντατικό εργαστήριο που απευθύνεται σε απολύτως αρχάριες/-ους . Δεν χρειάζεται να έχετε καμία πρότερη γνώση προγραμματισμού.Το μόνο που περιμένουμε απο εσάς είναι να φέρετε το λάπτοτ σας και να μπορείτε να αφιερώσετε το Σάββατο 4 Απριλίου 2015.

Αν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, υποβάλετε την αίτηση σας μέχρι τις 26 Μαρτίου 2015 . Αν και το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη έμφυλη ταυτότητα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (24) και γι’ αυτό θα τηρηθεί διαδικασία επιλογής.

Αίτηση συμμετοχής μπορείτε να κάνετε με αυτή τη φόρμα!

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση σας μέχρι τις 26 Μαρτίου 2015 και θα σας ενημερώσουμε για τη συμμετοχή σας ως τις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια συμμετοχής

Χρειάζεται να έχω ήδη γνώσεις προγραμματισμού ιστοσελίδων;

Όχι! Το εργαστήρι απευθύνεται σε αρχάριες/-ους. Δεν χρειάζεται να έχεις προγενέστερη γνώση. Ωστόσο, αν έχεις κάποια μικρή τεχνική γνώση (π.χ. αν γνωρίζεις τί εναι η HTML ή η CSS) μπορείς ακόμα να δηλώσεις.

Δεν μένω στην Αθήνα, μπορώ να παρακολουθήσω το εργαστήρι;

Φυσικά! Αν έχεις τρόπο να έρθεις στην Αθήνα, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε μέρος των εξόδων μεταφοράς ως και τριών ατόμων που θα έρθουν στην Αθήνα για το εργαστήρι.

Πρέπει να φέρω το δικό μου λάπτοπ;

Ναι. Δεν παρέχουμε hardware, οπότε θα πρέπει να φέρεις μαζί σου τον δικό σας υπολογιστή. Επίσης είναι σημαντικό, να πάρεις πίσω μαζί σου ότι έχεις γράψει και δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Χρειάζεται να εγκαταστήσω κάτι στο λάπτοπ μου;

Θα εγκαταστήσουμε τα πάντα μαζί, το πρωί του Σαββάτου πριν ξεκινήσει το εργαστήρι.

Παρέχεται και φαγητό;

Ναι! Πρωϊνό, μεσημεριανό και σνακς θα παρέχονται καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Γιατί κάνουμε το εργαστήριο αυτό;

Διότι πιστεύουμε πως ο κόσμος της τεχνολογίας και του προγραμματισμού κυριαρχείται απο άντρες, και θα θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να αναμιχθούν και να εξοικειωθούν με τον χώρο του προγραμματισμού.


Χορηγοί και Συνεργάτες


Δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε το εργαστήρι χωρίς τη συμβολή των χορηγών και συνεργατών μας, οι οποίοι μας χρηματοδότησαν αλλά και βοήθησαν με τις γνώσεις τους να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα μας! Συγκεκριμένα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους βασικούς χορηγούς μας Python Software Foundation και Transifex όπως επίσης to hackerspace.gr για τη παραχώρηση του χώρου και την εύρεση εκπαιδευτών.

They already support The Django Girls Foundation ✨✨


Diamond 💞✨

Platinum 💝✨

Gold 💖✨